Ervaringen van cliënten

Els:

Sinds ik bezig ben met Gestalt therapie voel ik mij zoveel meer steviger en gesteund.

 

Jules

Gestalttherapie was voor mij helemaal nieuw. Na de kennismaking met gestalt, schoot ik helemaal vol. Ik wist dat ik dit nodig had! Ik heb een afspraak gemaakt. Na verschillende sessies begon ik weer vertrouwen in mezelf te krijgen. Vroeger had ik na vervelende gebeurtenissen patronen ontwikkeld hoe ik met situaties om ging. Nu weet ik hoe het ook anders kan. Ik heb geleerd heel eerlijk naar mijzelf en anderen te kijken en sta weer open voor anderen. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en weet nu hoe ik met onzekere en ongemakkelijke situaties om moet gaan. Ik vind een luisterend oor en het vertrouwen om zelf over oplossingen na te denken. En het fijne is dat ik het daarna in de praktijk kan toepassen.

 

Sarah: 

“Begin 2015 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Na een aantal maanden rust en wat gesprekken met een praktijkbegeleider bij de huisarts dacht ik er weer tegenaan te kunnen. Ik kreeg een fulltime baan bij een nieuw bedrijf, maar was binnen zes weken terug bij af. Dit was het moment waarop ik besloot om in therapie te gaan, ik kon er niet alleen uitkomen en wilde graag hulp. Mijn huisarts raadde mij een psycholoog aan (GGZ), maar ik besloot zelf ook wat rond te kijken op internet. Ik stuitte op Gestalt. Deze therapievorm sprak me enorm aan, maar ik twijfelde over de kosten. Ik had slechts een basisverzekering en een uitkering. In een eerste telefoongesprek bracht ik dit ter sprake en kreeg informatie over de stichting SBGA. Ik vulde een formulier in met mijn inkomensgegevens en na een eenmalige bijdrage werden mijn gesprekken voor 45% vergoed! Ik was erg blij dat ik therapie kon volgen die mij zelf aansprak, in plaats van alleen naar de dekking van mijn verzekering te kijken. In een paar maanden heb ik enorm veel geleerd. Ik luister nu bijvoorbeeld veel beter naar de signalen van mijn lichaam en ben veel meer bezig met wat IK zelf wil en waar IK zin in heb, in plaats van te doen wat anderen mensen graag willen. Ook heb ik mijn zelfvertrouwen langzaam teruggekregen en ga de toekomst in als een sterkere vrouw.” 

 

Rene

De GestaltArt groep heeft mij goed gedaan en veel gebracht; om het zijn in een groep; het vertrouwen; de ruimte en de mogelijkheid om te oefenen in een sfeer die veilig voelt. De fijne middagen dat ik met mijn eigen vormwerk bezig was, de focus op mijn eigen werk had en mij deel van een geheel voelde. Leren en inspireren van elkaar. Het kijken naar en het beschrijven van je eigen werk, hoe je beeld voorloopt op je bewustwording.

 

 

Jan

Als ik kijk naar het afgelopen jaar heeft dat toch wel heel erg in het teken gestaan van mij eerst staande houden in een barre situatie naar langzaam mijn eigen plek maken. En dat is er nu. En het voelt goed.

 

Maarten

Mijn leven is volop in beweging en ik oefen en stel bij, ben onderweg. Mijn wereld verandert: alsof ik met nieuwe ogen kijk en alles er anders uit ziet.

 

Corinda

Ik voel veel beter wat mijn behoefte is en hoe ik deze vervul. Als ik afdwaal van mijn eigen behoefte merk ik dat nu zoveel beter en focus ik weer op mijn eigen plan. Ik leer ook bij te stellen als ik merk dat iets niet werkt. Mijn energie neemt toe, ik onderneem meer, mijn wereld wordt groter, plannen worden concreter en af en toe stuiter ik alle kanten op of doe ik teveel in korte tijd en moet daar van bekomen.

 

Brenda

Ik ontdekte dat er veel boosheid lag in de weg om mijzelf weer te voelen. Deze boosheid wilde gezien wordendeze boosheid is in een sessie naar buiten gekomen. Iets oud van mijn kind zijnvan het niet gezien worden. Sinds die sessie voel ik veel ruimte en liefde en ik voel weer stromen in mijn zelf. Ik voel weer het contact met mijzelf, mijn enthousiasme en het leven. Ik kan weer genieten om in mijn huis te rommelen, ik pak de schilderskwast weer op. Ik heb mijn kleine kamertje ingericht voor schilderen en kantoor. In mijn slaapkamer heb ik een ruimte voor mediteren gemaakt. En ik dans weer volop. Mijn leven is in een versnelling geraakt. Ik voel de liefde voor mijzelf weer en alles stroomt. Ik ben heel dankbaar dat ik met deze groep mijn proces meer bewust heb kunnen maken en waardoor ik stappen heb kunnen zetten.